077-701-7000
טלפנו לשיחת יעוץ ללא תשלום
החסרונות שבהסכם ממון
אכן, בכוחו של הסכם הממון לעשות סדר בענייני הכספים, בזכותו אין סוגיות ממוניות פתוחות ובכוחו למנוע מתחים הקשורים לעניין זה.
מצד שני, אם אניח לרגע בצד את כובע עורך הדין ואחבוש את כובע היועץ הזוגי, אציין כי הסכם ממון עלול להיות מסוכן למערכת הזוגית. ההסכם קובע למעשה מה יקרה אם נפרדים. במילים אחרות, ההסכם מכין את הקרקע לפרידה ויוצר אופציה כזו כבר בראשיתה של הזוגיות.
בן זוג שמציע את ההסכם אומר למעשה בין השורות "תראה, אני אוהב אותך אבל אני לא סומך על הזוגיות שלנו, כי אני בעצמי חושש מפרידה" (וכמובן שהדבים נכונים לשני הצדדים). זאת הבעיה!
המילים יפות וההסברים הגיוניים: "כך צריך לנהוג", "זה רק למקרה שהיחסים ישתבשו", "כך ייעץ לי עורך הדין שלי...".
כל אלו עלולים שלא למנוע את הפגיעה בבן הזוג ובזוגיות שלכם. מדוע?
מחקר ידוע בדק מיהם האנשים בבתי החרושת שהכי נוטים להיפצע? שם התגלה כי אלו אותם אנשים שפוחדים להיפצע. או במלים אחרות:
"ואשר יגורתי בא לי" (איוב ג' כה)
כשאדם מכין לו את אפשרות הגירושין, הוא מודע לה, הוא מזין אותה, הוא חי אותה. האפשרות הופכת למשהו זמין יותר, חי וממשי.
כשהוא יתקל בבעיה, תמיד תהיה בראשו, גם אם באופן חצי מודע, את אפשרות הגירושין. אט אט האפשרות הזו עלולה לגדול ולצאת אל הפועל.
זה עלול להיות כמו חור קטן בבלון שאט אט יהפוך אותו לריק.
ובפן המעשי - אנו עוסקים בגישור לגירושין עם נסיון רב בתחום. זוגות רבים שמתגרשים מגיעים כשבידם הסכם ממון חתום. אף אחד לא יכול לדעת האם הסכם הממון הוא זה שקירב את הגירושין, אבל אנו כן יכולים לראות עד כמה אדם ממהר לקבל החלטה לסיים את הקשר. נציין בזהירות כי מן הנראה לנו שכאשר ישנו הסכם ממון היד קלה יותר על ההדק.
זה עדיין לא אומר שלא צריך לעשות הסכם ממון אבל צריך לדעת היטב מהן הסכנות שבו. על השיקולים אם לעשות הסכם או לא תוכלו לקרוא בקישור הבא:
האמור לעיל איננו מהווה ייעוץ משפטי ואינו בא להחליף ייעוץ משפטי.