077-701-7000
טלפנו לשיחת יעוץ ללא תשלום
מאמרים בנושא הסכם ממון
המועד הנכון להנחת יסודות הקשר הזוגי
חתן צעיר בא לאביו ושואל אותו: "אבא, תגיד, איך אוכל להצליח בזוגיות שלי?"
"בני היקר," משיב האב בחגיגיות, "בשנה הראשונה תעשה כל מה שאשתך מבקשת ממך, אבל הכול, בלי שום יוצא מהכלל! "
הבן, לא מאוד שמח מהמלצתו של אביו, מגיב: "טוב, הבנתי... ומה אני צריך לעשות לאחר השנה הראשונה?"
משיב האב: "אחר כך זה ממש קל, אל תדאג, כבר תהיה רגיל לעשות את כל מה שהיא רוצה..."
יש משהו מן האמת בבדיחה זו... את ההכנות לזוגיות עושים בהתחלה, זאת כדי לסלול דרך ראויה וכדי להרגיל את עצמנו לתחזוקה קבועה של הזוגיות. כמובן שבזוגיות לא צריך לעשות את כל מה שבן הזוג מבקש, אבל מערכת זוגית בהחלט דורשת שינוי חשיבתי והתנהגותי משני בני הזוג.
יש אנשים שמטפלים בגוף שלהם רק כאשר הם חולים, במכונית שלהם כשהיא נתקעת ובילדים כשהם נקראים למנהלת בית הספר.
זו דרך חיים של "כיבוי שריפות", שאינה יעילה על פי רוב. המאמץ שדרוש למנוע בעיה מראש, לפני שהיא צפה ומטרידה, קטן במידה רבה מהמאמץ שיידרש לפתרון אותה בעיה לאחר שכבר נוצרה.
כך למשל, טיפול במכונית במועד שממליץ יצרן הרכב, דורש פינוי זמן משגרת היום-יום, אבל נעשה במועד שנוח לכם, ומונע בעיות ותקלות שיש סיכוי שעלותן תהיה כבדה יותר מטיפול שוטף. תקלות שנובעות מהזנחה תמיד פוקדות אותנו "בזמן לא טוב" ותובעות מאתנו מחיר כבד יותר מכל הבחינות.
אפשר ליישר גזע של עץ צעיר ולהנחיל לילד חינוך בקטנותו, אולם יש שלב מסוים שחלון ההזדמנויות מצטמצם ואף נסגר. גם בזוגיות המצב דומה. רצוי שהתשתית לזוגיות טובה תונח בתחילת הדרך; זו הסיבה לכך שבמקורות ניתנת חשיבות עליונה לשנת הנישואים הראשונה, לפיכך, על הגבר לשמח את אשתו ולא להתרחק ממנה לזמן רב, או לצאת למלחמה:
"כִּי-יִקַּח אִישׁ, אִשָּׁה חֲדָשָׁה לֹא יֵצֵא בַּצָּבָא, וְלֹא-יַעֲבֹר עָלָיו לְכָל-דָּבָר: נָקִי יִהְיֶה לְבֵיתוֹ, שָׁנָה אֶחָת, וְשִׂמַּח אֶת-אִשְׁתּוֹ אֲשֶׁר-לָקָח"
(דברים כ"ד, ה')