077-701-7000
טלפנו לשיחת יעוץ ללא תשלום
מאמרים בנושא הסכם ממון
רק אחד מכם רוצה להתגרש? מה עושים?
אנו רוצים לסייע לכם בשעה מורכבת זו.
מתוך עבודה עם מעל שמונה מאות זוגות במשבר נתייחס בתמצית לארבעה מישורים:
1. האם אפשר להציל את הקשר?
2. מה צריך לבחון בן הזוג שרוצה בפרידה?
3. מהי הגישה שיכול לנקוט בן הזוג שאינו רוצה בגירושין?
4. מהו הכלי המשפטי שיכול לסייע?
1. האם אפשר להציל את הקשר
לעיתים צריך להתגרש זה נכון. יחד עם זאת במקרים שונים ניתן לשקם את הקשר. הדבר אפשרי כאשר משנים את הנתיב, כאשר עושים שינויים פנימיים - ולצורך כך אנחנו נשמח לשלוח לכם ספר מיוחד מאוד, שטרם נמכר בחנויות ועד כה עשה פלאים לקשרים רבים, ללא עלות.
אם תרצו, אתם מוזמנים לשלוח לנו מייל ונשלח לכם אותו - תתכוננו למשהו מיוחד ביותר, משהו שאולי ישנה את חיי משפחתיכם לדורותיה.
2. מה צריך לבחון בן הזוג שרוצה בפרידה
אם אתם רוצים להתגרש, ובן הזוג לא מעוניין בכך, חשוב לשים לב למספר דברים:
א. למרות הרצון שמחר בבוקר הקשר יסתיים מומלץ לנהוג בסבלנות ובכבוד הדדי. ככל שכבדו את רצונותיו, כך הוא יכבד את שלכם. קחו בחשבון שאתם נמצאים במקום אחר מבן הזוג ועד שהוא יסכים לפרידה יתכן שיעבר זמן מה.
הנסיון שלנו מראה כי גישה של כבוד בדרך כלל תגרום לצד האחר להסכים לפרידה, אם לא מיד אז בהמשך.
ב. עדיף לשבת עם בן הזוג, ברגע של שקט ועדיף מחוץ לבית, ולהסביר:
מתי עלתה בכם המחשבה להתגרש?
למה הגעתם להחלטה הזאת?
כיצד אתם חושבים שההחלטה הזו תועיל לכל הצדדים הנוגעים בדבר - לבן הזוג, לילדים ולכם?
מומלץ כמובן לציין שאתם לא רוצים במאבק אלא לסיים את הכל בדרכי שלום.
לאחר מכן, אנו ממליצים לבחון את המשפט הבא, ואם הוא מתאים לכם אז להגיד אותו לבן הזוג:
"אני רוצה להתגרש. אבל, בגלל שחשוב לך מאוד להישאר ביחד, אני מוכן לתת הזדמנות אחרונה"
חלק מהזוגות שנותנים את אותה הזדמנות אחרונה מחליטים להכין כבר בשלב הזה הסכם שיקבע מה יקרה אם הניסיון לאיחוד לא יעלה יפה. מדובר בסכם שלום בית ולחילופין גירושין - הסכם שפותח פתח מצד אחד לאיחוד הקשר, אך אם הדברים לא יעלו יפה הדרך לגירושין כבר תהיה מסודרת באותו הסכם ממש (על הסכם מיוחד זה תוכלו לקרוא עוד בהמשך המאמר).
מדוע חשוב לתת לבן הזוג הזדמנות נוספת?
א. כך תרגישו גם אתם וגם בן הזוג שנעשו כל המאמצים האפשריים לחידוש הקשר.
ב. אם נותנים לבן הזוג הזדמנות אחרותה, אם הוא מרגיש שעשיתם את כל מה שאפשר, הרי שגם ההזדדמנות האחרונה לא תעלה יפה - יעלו הסיכויים שבן הזוג יסכים לגירושין ולא יקשה על תהליך הפרידה.
במידה ואין טעם במתן הזדמנות נוספת ואחרונה לקיום הקשר מומלץ להבהיר לבן הזוג בצורה חד משמעית, מכבדת, ברורה ונעימה שרצונכם בפרידה.
(נשמח לסייע לכם טלפונית ולהציע דרכים לפעולה 077-701-7000. תוכלו גם לקרוא למשל את מכתבה של מ.א שהתגרשה לאחר שבן זוגה לא הסכים להתגרש).
3. מהי הגישה שיכול לנקוט בן הזוג שאינו רוצה בגירושין?
כאן אני נוקט בלשון זכר, כי בדרך כלל הגבר אינו רוצה בגירושין - אבל הדברים אמורים לשני המינים כמובן:
כולנו יודעים, אי אפשר להכריח אדם להיות בקשר זוגי עם אדם אחר! אין דבר כזה, לא היה ולא יהיה.
ככל שתתנגדו לגירושין בתוקף כך בת הזוג שלכם עלולה לקבל חיזוק לכך שאתם לא מבינים אותה, לכן היא תתרחק מכם יותר ולכן היא עלולה לרצות יותר בפרידה.
מצד שני, אם תבינו אותה, אם תראו את הקשיים שלה, אם תביטו במבט אוהב ומבין לתוך עינייה, כך יעל הסיכוי שהיא תרגיש שיש שם מישהו איתה, יש שם אדם שמבין אותה, שרוצה בטובתה - וכך גם יגדל הסיכוי שהיא תשנה את דעתה ותוותר על רעיון הגירושין.
ומה אם היא עדיין תתעקש להתגרש? זה כנראה הזמן לשחרר אותה, כי כככל שתתנגדו לשחרור כך היא תרצה בחופש יותר ויותר. מנגד, אם תשחררו את האחיזה, אם תבינו שהיא חופשית וגם תשדרו לה את המסר הזה, כך יעלה הסיכוי שהיא תרגיש בחסרונכם ותרצה שוב את קרבתכם. תוכלו לומר לה:
"את רוצה להתגרש? אני מאוד לא רוצה את הפרידה, אבל אם זה מה שאת רוצה, אני מקבל את ההחלטה"
מאותה נקודה, אנו מציעים לך לשתף פעולה איתה ולקדם את סיום הקשר. עם זאת, אפשר לבקש הזדמנות אחרונה, אפשר לנסות ולפייס את השני – אבל בשום אופן לא לכפות את עצמך עליה. קחו בחשבון שגם אם תסכימו לסיום הקשר, עד לגירושין ברבנות יעברו לכל הפחות שלושה חודשים שבהם תוכלו עדיין לעשות שינויים - מתוך כבוד, הערכה ורצון כנה לשנות את עצמכם למענה.
דרך אגב זה לא אומר שהיא מושלמת ואתה הגורם "הרע". ממש לא, אבל בנקודת הזמן הזו היא בחרה להיפרד וזו זכותה כמובן.
יצויין כי כבר ראינו לא מעט מקרים שבהם בן זוג שרצה להתגרש שינה את החלטתו להתגרש, זה קרה בדרך כלל כאשר בן הזוג השני הסכים לגירושין מתוך הבנת האחר ומתוך רצון שלא לפגוע בו.
שימו לב, ההסכמה שלכם לגירושין לא צריכה לבוא מתוך מצב תודעתי שאומר "לא אכפת לי ממך ולכן אני מסכים". אלא דווקא מתוך מצב תודעתי ומתוך אמירה שאומרת "אני רוצה בקרבתך, אני מעריך אותך, את חשובה לי - אבל אם את רוצה בפרידה לא אעמוד בדרכך".
אם תרצו לקחת את הדברים ברצינות, אם תרצו באמת לבצע שינויים בעצמכם - יש לנו את הדרך, אנחנו מבטיחים לכם. שלחו לנו מייל ותקבלו מאיתנו בחינם מידע חשוב מאוד ומקיף שכמהו טרם נראה.
4. מהו הכלי המשפטי שיכול לסייע?
במצב זה, שבו רק אחד רוצה להתגרש, אנו מציעים את מנגנון המשפטי שבדיוק מתאים לסיטואציה הזו: "הסכם שלום בית ולחילופין גירושין".
הוא מתאים לזוגות שנמצאים ממש לפני גירושין אבל עדיין יש סיכוי כלשהו לחדש את הקשר.
הסכם זה נותן מצד אחד מענה לרצון בן הזוג שרוצה להתגרש - כי נחתם הסכם גירושין. מאידך, גם בן הזוג שרוצה להישאר ביחד מקבל ביטוי לרצונו – כי בהסכם זה נקבע שהצדדים לא מתגרשים מידית אלא עוברים תקופה שבה הם מנסים לייצב את הקשר ולחדש אותו.
רק אם חידוש הקשר לא מצליח עוברים הצדדים לשלב הבא ומתגרשים. כך בדרך של שלום, בדרך משותפת נמצא פתרון לבעיה.
על הסכם זה תוכלו לקרוא בקישור הזה "הסכם לשלום בית ולחילופין גירושין".
כבר פה נציין כי אחד הייתרונות של הסכם זה טמון בכך שהוא נעשה בשלב בו הצדדים עדיין בוחנים את חידוש הקשר, לכן ההסכמות מתקבלות במהירות יחסית ורוח השיתוף יוצרת הסכם מאוזן והוגן.
אנחנו לרשותכם!
בברכת שלום ובתקווה גדולה,
עו"ד מנחם אברהם כהן
מגשר לגירושין, יועץ זוגי ונוטריון